5 fördelar med BARF

Här listar vi 5 anledningar till att utfodra sin hund med BARF / Färskfoder:

1. Hunden får en bättre och fräschare andedräkt

Efter en tid med BARF-utfodring så kommer du märka att din hund får en bättre andedräkt jämfört med hundar som äter torrfoder. Du har säkert själv märkt vilken skillnad i doft det är på torrfoder kontra när du ger din hund BARF-foder som nästan är doftfritt.

2. Spannmålsfritt

BARF innehåller inget spannmål. Det finns även torrfoder som är spannmålsfritt, vilket ofta är en fördel för hundar som har en känslig mage. Spannmål är oftast svårare för hundens mage att smälta, och har egentligen inga fördelar. Anledningen att många sorters torrfoder innehåller spannmål är att det oftast är en billig råvara.

3. Mindre och luktfri avföring

Efter bara ett par dagar med BARF så kommer du märka att avföringen blir betydligt mindre i volym, och inte lika illadoftande som den ofta kan vara på en diet bestående utav torrfoder. Vår hund kunde på torrfoder behöva släppa avföring 3-4 gånger på en dag, och ofta i stora volymer. På BARF-diet så är det 1-2 gånger per dag, och då oftast små och doftfria ”portioner”.

4. Matglädje

Det är egentligen inte så svårt att förstå att hunden tycker det är betydligt godare med färskfoder kontra torrfoder. Föreställ dig själv att äta ett gäng torra flingor varje dag kontra att få äta riktigt saftigt kött. Man märker att hunden gillar ”riktig” mat!

5. Finare päls

Då färskfoder oftast är mer näringsrikt och har mer bra vitaminer än torrfoder så märker man ofta att hunden får en finare päls. Det finns även färskfoder som innehåller lax vilket enligt många källor brukar vara bra för en fin päls.

Handla BARF mat hos VetZoo